Tidig vår 2019

Så mäktiga kronhjortar alldeles in på knuten. Filmen gör dem inte rättvisa. De är i storlek med våra hästar. Fantastiskt fina. Våra hästar är vana och hetsar inte upp sig. Flocken har hängt här hela dagen berättar Ida Fia. Vildsvinen kommer också ibland över vår lilla grusväg. De är inte så ståtliga men de gör väl nytta (?). Hoppas jag. Fredag den 1 februari 2019

 

 

Tavlan som inspirerar och ger så mycket tillbaka. En blå lökväxt lockar fram alla blåa toner i tavlan. De talar till varandra. Mina studenter på Arkitektskolan ser konstigt på mig när jag resonerar om detta – att objekt kan tala till varandra i ett fysiskt rum. På samma sätt kan en färg tala till en annan – när de uppehåller sig i samma rum. På Trillabakka kan de dessutom tala med varandra mellan rummen, då rummen ligger på rad, enligt gammal skånsk byggnadstradition. Jag erkänner villigt att jag är galen – det är en bra känsla. Det gör livet mer lustfyllt helt enkelt.

 

 

Våren kan ibland kännas närvarande och det är härligt. Tack och lov för att vi inte befinner oss i oktober månad. Ack vad alla längtar till våren! Vi klär om huset från julefrid och övergår nu till vårkänslan.

 

 

Vårens byggnadsprojekt blir i första hand att byta brädad gavel på logen, mot söder. Då passar vi också på att röja och förstärka det som kan behövas, lägger in ett bärlager. Gunnar, som hade sina ungdjur i logen har haft kullerstenen som underlag och nu vill vi använda det goda utrymmet och det blir mer praktiskt med ett bra underlag. Gjutning kan vänta – lite beroende på användningsområdet. Det är så många projekt jag vill göra men jag måste prioritera. Nu tänker jag att förbereda inför nästa höst, om vi får möjligheten att flytta söderut ett tag. Då behöver gården förberedas för ett ensamliv under höst och vinter. 

 

 

Om det visar sig att ett seriös och duktigt par, kanske med en hund eller två, vill hyra gården under höst och vinter (?) – då kan vi tänka oss att resonera. Hyresavtalet upprättas av advokat – för ordningens skull. Kanske vill man provbo på gården – för ett framtida köp? Stall och hagar ingår dock ej. Den delen vår helt enkelt vila och vänta in en framtida försäljning. För det blir det nog ändå. Vi vill ju gå vidare och göra andra saker i livet. Min pension ligger inom räckhåll och plötsligt är jag där.