Vår, sommar och höst 2019

Skårebacksvägen 5 i Sövestad, Ystad

Det är första gången jag köper ett hus tillsammans med en dotter. Visserligen är detta bara tillfälligt, för att praktiskt lösa en något prekär situation. Med andan i halsen fick vi ju avbryta vistelsen i Toscana och köra hem. Vi har ingenstans att bo eftersom vår gård är uthyrd tills nya ägaren tar över. Nyktra beslut som vi tagit – och förstås så får vi ta ansvaret och lösa situationen.  

När vi flyttar in i nya huset den 22 oktober har vi inga möbler och nu har vi fem veckor på oss att rusta oss.

Som ni ser har jag varit på AB Småland och blivit så inspirerad. Skårebacken har en takhöjd som inbjuder till höga gamla skåp och min fina tavla målad av Pall Solnes kommer nog bättre till sin rätt i nya huset.

 

Trillabakka Gård är nu såld 

Den 3 augusti: Trillabakka Gård är nu såld – köpekontrakt skrivet – och överlämning sker i april månad 2020. Våra goa hyresgäster kör enligt sitt kontrakt och gör sin praktikperiod på landet. De har nu flyttat in med sitt lilla gäng av hästar, två av dem är islandshästar. Det passar dem båda utmärkt att prova på att bo på ”egen gård” och ta hand om hästar och praktiska bestyr. De flyttar ut som planerat den sista februari 2020. 

Detta har gått snabbt och den unge man som tillsammans med sin lilla dotter har köpt gården kontaktade oss för bara tre veckor sedan. Han hade länge letat efter en genuin och oförstörd gård, med gott naturläge och fick via en gemensam kamrat tipset om Trillabakka Gård.

Beslutsam och handlingskraftig efter ett besök för bara två veckor sedan blev vi överens om en affär. 

Det känns bra och han kommer att ta väl hand om Trillabakka. Det är härligt att höra hans planer för att gå vidare i arbetet med gården – det finns massor av kul projekt att göra.

Grisahuset, logen och förbättringar av boningshuset.

Det är med största förtroende som vi överlämnar gården till denna nya lilla familj med ett par hästar – stall/ridbana/rundkorall kommer väl till pass. 

Samma dag som vi flyttade till Toscana – träffades vi för att signera den sista handlingen för köpet.

Det var den 3 augusti som livet tog en vändning. Frihet, nya val och nya utmaningar. 

 

 

”Livet är som att cykla. För att hålla balansen måste man fortsätta framåt” sagt av Albert Einstein

30 maj 2019: Idag fick vi en extra ledig dag och likaså imorgon, en s k klämdag. Dessa dagar är värdefulla nu när vi går in i sista fasen för att förbereda vår flytt till Toscana. Det praktiska är att vi hyr ut gården fullt möblerad och rustad, bra för båda parter. Lionel och Ariane tar så att säga över vårt liv och in i stallet flyttar fyra nya hästar. Allt är förberett för våra gäster så att deras hästhållning kan fungera bra, vi har använt oss av våra egna kontakter som känns bra. Strax skördar vi första vallen på nya arrendet och staketet sätts upp i juni/juli månad.

Ida Fia och jag har också fått bästa boendet i Toscana, 35 minuter till Pisa, Volterra och San Gimignano. Vi skall bo på gården La Ca Solare i den fina lägenheten som kallas Lampone. Två stora sovrum med egna badrum, ett vardagsrum/kök, egen ingång och egen vrå i trädgården. Familjen som äger gården var från början så engagerad och välkomnande – en god känsla. Där vill jag gärna arbeta, jag tar med mig arbetskläder och bra arbetsskor. Syftet för mig med sju månaders ledighet är just att jag vill vara ute och röra på mig, och inte vara så stillasittande som idag på arbetet. Jag vill få tid att motionera och äta bra. Bästa platsen bör vara Toscana tycker jag. Emellanåt måste jag ju skriva förstås och läsa italienska. Det skall bli så gott med miljöombytet och äntligen få ta sig an nya utmaningar i livet. Jag ser detta som en satsning för bättre hälsa och livskvalitet. När vi dessutom överlämnar gården med största förtroende till Lionel och Ariane känns det så bra. Dessutom visar det sig att familjen har hästar på La Ca Solare – det var en överraskning. Inte nog med det – runt knuten, bara några kilometer från gården där vi skall bo – ligger Azienda Agricola Alterreno. Vi som har haft hästar i dryga 25 år kan ju inte riktigt släppa taget. Likaså bor vi bara en halvtimme från Fattoria Voltrona, där Linnea Sabel har sina islandshästar. En toppenfin gård! 

 

 

I dagarna är det ett år sedan vi förberedde för försäljning och fotograferingar gjordes. Fina bilder. 

 

 

Vi kör söderut den 3 augusti och med hundarna i bagaget. De har alla, Siri, Signe & Isak, fått sina hundpass och vaccinationer. Det är ca 180 mil och vi tar det nog på tre resdagar, för hundarnas skull. Vi passar på att se lite fina ställen på vägen ned. Förhoppningen är att vi anländer till La Ca Solare den 5 augusti. 

 

 

En månads semester tar vi och gör utflykter i Italien. I september sparkar Ida Fia igång sitt företag igen och jag börjar mina studier i italienska språket. I början av oktober ansluter jag till arkitektskolans studieresa i Rom, där 65 studenter med lärare går sina promenader. Jag hankar på där och kanske också Ida Fia om det går bra med hundarna. Tänk att få vara med detta gäng och en sådan professionell guidning. I mitten av oktober kommer ett gäng kära vänner på besök och då blir det spännande utflykter. 

 

Gladaste Påsk! Fredag