Sommar och höst 2018

Sommaren präglades av förberedelser inför försäljning av gården. Måleriprojekt och röjning, städning av stall och foderkammare. Visningar planerades och genomfördes med hjälp av Fastighetsbyrån i Sjöbo. Intresset var stort och många kom på visning. Vår mor Hjördis blev samtidigt sämre under sommaren och paniken infann sig alldeles för ofta. Trots en trygg tillvaro på demensboende är det fortfarande så att vi är hennes livlina. Det vore omöjligt för oss att flytta i detta läge och beslutet att stanna kvar känns bra. Det får bli så tills vår mor fullständigt går in i dimman och inte kommer att sakna oss. Under sommaren blev också får bästa vän Wilma sjuk och lämnade oss senare under sommaren. Hon var frisk och glad in i det sista och somnade lugnt och stilla. 

Renovering av kök har vi nyss avslutat. Vilken go känsla men sådan finess. Jag har köpt min absoluta favorittavla – jag fick vänta i två år innan det blev möjligt och nu hänger den fint på väggen i vardagsrummet. Varenda dag ser jag nya färger och nya berättelser i bilden.

Nu är det november månad och vi ser nyttan av den nya braskaminen i vardagsrummet – med två eldstäder kan vintervindarna vina om Trillabakka – och vi har det varmt och mysigt. Hönsahuset har under sommaren använts som ateljé och nu vinterbonar vi det lilla fina huset. Jag vill kunna dra mig tillbaka där och skriva – energin är fantastisk där.